MENI
12.3.2017

Delegacija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH boravila u službenoj posjeti Kuvajtu

Delegacija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koje su činili predsjedavajući Doma Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajućeg Mladen Bosić i predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH Predrag Kožul, boravila je u jednodnevnoj službenoj posjeti Kuvajtu.

Delegacija Predstavničkog doma PSBiH imala je sastanke na najvišem nivou i to sa emirom Kuvajta Sabahom Al – Ahmadom Al – Jaberom Al - Jaberom, premijerom Kuvajta Jaberom Al – Mubarakom Al – Hamadom Al – Sabahom i predsjedavajućim Narodne skupštine Kuvajta  Marzouqem Alijem Al - Ghanimjem.

Na svim sastancima konstatirano je da BiH i Kuvajt imaju izvanredne prijateljske odnose i saradnju kako na političkom, tako i na ekonomskom i kulturnom planu.

Emir Kuvajta dao je snažnu podršku nastavku svih oblika saradnje, te izrazio spremnost da podrži nove investicije i ulaganja u svim područjima BiH a Delegacija Predstavničkog doma PSBiH iskoristila je i ovu priliku da se zahvali emiru Kuvajta na pomoći koju je Kuvajt pružio BiH.

Na sastanku sa premijerom govorilo se o konkretnim oblicima saradnje, posebno u  oblasti ekonomije, privrede, infrastrukture, drvne industrije, metalne industrije, namjenske industrije i turizma. Također, ukazana je i potreba za tješnjom saradnjom Vlade Kuvajta i Vijeća ministara BiH, kao i sa drugim nivoima vlasti u BiH.

U Narodnoj skupštini Kuvajta posebno se govorilo i o oblicima međuparlamentarne saradnje, kao i o utjecaju parlamenata na uspostavljanje još boljih međudržavnih odnosa. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću