MENI
16.11.2016.

Чланови Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ разговарали са замјеником мађарског премијера

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић и замјеници предсједавајућег Шефик Џаферовић и Борјана Кришто данас су у Будимпешти разговарали са замјеником мађарског премијера Zoltanom Semjenom.

Заједнички је констатовано да су односи између двије земље добри и да нема отворених питања, а на састанку се говорило о могућностима даљег унапређења привредне, културне и економске сарадњe. Мађарска је међу десет најзначајнијих трговинских партнера Босне и Херцеговине, годишња трговинска размјена износи око 600 000 000 марака, а продубљивањем сарадње у сектору пољопривреде и другим областима могао би повећати обим извоза из Босне и Херцеговине и покривеност увоза која тренутно износи око 45%. 

Замјеник мађарског премијера Zoltan Semjen истакао је да, упркос бројним унутрашњим проблемима, Европска унија мора наставити процес интеграција и примити у пуноправно чланство земље западног Балкана. Мађарска и остале државе чланице Вишеградске групе у том процесу пружиће, како је рекао, снажну подршку Босни и Херцеговини. 

На крају дводневне посјете Мађарској Делегација Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине разговарала је и са градоначелником града Szekszarda на југу Мађарске. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу