MENI
17.2.2015

Član Stalne delegacije PSBiH Lazar Prodanović u Beču na redovnom Zimskom zasjedanju PSOSCE-a


Član Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) Lazar Prodanović učestvovat će u radu redovnog Zimskog zasjedanja PSOSCE-a, koje će od 18. do 20. februara biti održano u Beču.

Kako su organizatori najavili, centralna tema rasprave, koja će biti održana u petak, 20. februara, bit će posvećena odgovorima OSCE-a na krizu u i oko Ukrajine.

Prethodno, bit će održane odvojene sjednice sva tri opća komiteta PSOSCE-a, kao i zajednička sjednica komiteta, tokom koje će se učesnicima zasjedanja obratiti predsjednica Parlamenta Austrije Doris Bures, predsjednik PSOSCE-a Ilkka Kanerva i predsjedavajući OSCE-a i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

U posebnom dijelu debate, na sjednici Općeg komiteta za demokratiju, ljudska prava i humanitarna pitanja PSOSCE-a, predviđena je rasprava o ljudskim pravima migranata i izbjeglica. Istovremeno, na sjednici Općeg komiteta za ekonomska pitanja, nauku, tehnologiju i životnu sredinu PSOSCE-a, koja će biti održana drugog dana zasjedanja, najavljena je rasprava o saradnji zemalja članica u jačanju energetske sigurnosti i smanjenju ekoloških i ekonomskih izazova. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću