MENI
17.12.2010.

ПАРЛАМЕНТАРНИ ВОЈНИ ПОВЈЕРЕНИК, БОШКО ШИЉЕГОВИЋ РАЗГОВАРАО СА ПРВИМ САВЈЕТНИКОМ У АМБАСАДИ ЦРНЕ ГОРЕ У БиХ



Парламентарни војни повјереник, Бошко Шиљеговић разговарао је данас с Радомиром Секуловићем, првим савјетником у Амбасади Црне Горе у Босни и Херцеговини, у вези припрема за организацију регионалне конференције о људским правима у оружаним снагама земаља регије.

Господин Секуловић је подржао идеју одржавања регионалне конференције, те истакао како ће регионална конференција о људским правима у оружаним снагама земаља регије представљати и важну везу у остварењу добросусједских односа, као и поспјешити њихов пут ка еуроатланским интеграцијама.
Током данашњег састанка, први савјетник у Амбасади Црне Горе изразио је интересовање за досадашњи рад Канцеларије парламентарног војног повјереника, с посебним нагласком на имплементацију Закона о парламентарном војном повјеренику БиХ. Истакао је задовољство што је у БиХ успостављена институција Канцеларије с циљем владавине права, заштите људских права и слобода војних лица и кадета у Оружаним снагама БиХ и Министарству одбране БиХ.
Господин Шиљеговић се захвалио на посјети и подршци организације регионалне конференције, чије ће одржавање бити прилика да учесници размјене мишљења и искуства која се тичу заштите људских права и слобода припадника оружаних снага земља из којих долазе. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу