MENI
25.2.2015.

Сусрет предсједавајућег Представничког дома Шефика Џаферовића с амбасадором Швајцарске Конфедерације


Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић разговарао је данас с амбасадором Швајцарске Конфедерације Heinrichom Maurerom.

Предсједавајући Џаферовић искористо је ову прилику да се захвали Швајцарској на досадашњој помоћи коју пружа обнови Босне и Херцеговине и развоју демократских односа у нашој земљи а посебно на брзој реакцији ове пријатељске земље након прошлогодишњих поплава и природне несреће које су задесиле народ БиХ.

- Импозантна је листа развојних пројеката у којима учествује пријатељска Швајцарска, а посебно су препознати пројекти запошљавања младих у БиХ као и помоћ
локалним заједницама, истакнуо је данас предсједавајући Представничког дома Шефик Џаферовић и додао да ће на основу врло добрих политичких односа двије земље таква сарадња бити настављена и у будућности.

Амбасадор Maurerom нарочито се интересовао се процес успоставе власти у БиХ као и потезе које наша земља чини на путу ка пуноправном чланству у ЕУ и поздравио одлучност званичника БиХ да искористе иницијативу ЕУ за снажан искорак напријед. Предсједавајући Џаферовић изразио је увјерење да ће врло брзо бити окончан процес конституисања извршне власти на нивоу БиХ и Федерације и да ће тим чином отпочети широки процес реформи које ће допринијети расту стандарда грађана, отварању економских перспектива и приступању наше земље ЕУ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу