MENI
1.10.2010

DELEGACIJA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH NA ZASJEDANJU SKUPŠTINE INTERPARLAMENTARNE UNIJE U ŽENEVI



Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU) koju čine Drago Kalabić, predsjedavajući Delegacije PS BiH i zamjenici predsjedavajućeg Vinko Zorić i Hilmo Neimarlija, učestvovati će na 123. zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije, koje se održava u Ženevi od 4. do 6.oktobra 2010.g

Tokom zasjedanja Skupštine IPU će se obaviti diskusije o pružanju čvrstog zakonodavnog okvira u cilju sprječavanja izbornog nasilja, poboljšanju nadgledanja izbora i osiguravanju mirne promjene vlasti, ulozi parlamenata u osiguravanju održivog razvoja kroz upravljanje prirodnim resursima, poljoprivrednom proizvodnjom i demografskim promjenama kao i transparentnosti i odgovornosti u finansiranju političkih stranaka i izbornih kampanja. 
Predviđeno je da se na dnevnom redu 123. zasjedanja Skupštine IPU govori i o temama "Važnost međunarodne interparlamentarne saradnje u odgovoru na prirodne katastrofe" i "Hitna akcija zemalja IPU u podržavanju međunarodne pomoći u poplavama pogođenom Pakistanu". (kraj)       


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću