MENI
1.7.2010.

PARLAMENTARNI VOJNI POVJERENIK, BOŠKO ŠILJEGOVIĆ RAZGOVARAO SA BRIGADNIM GENERALOM VICTOROM VON WILCKENOM



Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović susreo se danas sa umirovljenim brigadnim generalom Victorom von Wilckenom, ravnateljem Odjela za sigurnosnu suradnju u Misiji OESS-a u Bosni i Hercegovini.

Tijekom razgovora sa brigadnim generalom, koji je dužnost ravnatelja Odjela preuzeo u lipnju, gospodin Šiljegović ga je upoznao sa aktivnostima koje se provode u svrhu jačanja vladavine prava, zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih osoba i kadeta u Oružanim snagama i Ministarstvu obrane BiH.
Razmjenjena su mišljenja u svezi dosadašnje suradnje Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika i Misije OESS-a, s posebnim osvrtom na pomoć koju uredi OESS-a u BiH pružaju tijekom obilaska pripadnika oružanih snaga u BiH. 
Brigadni general von Wilcken je ponudio svesrdnu pomoć u radu Ureda, posebno kroz projekte koje Misija OESS-a provodi kako bi se ojačala i osnažila uloga parlamentarnog vojnog povjerenika. 
Gospodin Šiljegović je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj suradnji i pomoći Misiji OESS-a BiH te pozvao brigadnog generala da sudjeluje u posjetama postrojbama i zapovjedništvu Oružanih snaga BiH, kao i organizacijskim jedinicama Ministarstva obrane BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću