MENI
24.6.2010.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА УСТАВНОПРАВНЕ КОМИСИЈЕ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА



На данас одржаној 105. сједници Уставноправне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, утврђена је усклађеност Предлога закона о међународном и међуентитетском пријевозу, с Уставом Босне и Херцеговине и правним системом Босне и Херцеговине, предлагач Савјет министара БиХ.

Утврђена је усклађеност: Предлога закона о измјенама Закона о управним споровима Босне и Херцеговине, Предлога оквирног закона о бесплатној правној помоћи и Предлога закона о волонтирању, с Уставом Босне и Херцеговине и правним системом Босне и Херцеговине, и подржана су начела, чији је предлагач Савјет министара БиХ.
Чланови Комисије су подржали Предлог закона о ауторским и сродним правима и Предлог закона о колективном остваривању ауторског и сродних права, чији је предлагач Савјет министара БиХ, заједно с 1. и 2. извјештајем Комисије, као и данас усаглашеним амандманима.
Утврђена је усклађеност Предлога измјена и допуна Кодекса понашања посланика и делегата у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине, с Уставом БиХ и правним системом БиХ, чији је предлагач Заједничка комисија за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику.
Комисија је подржала Иницијативу посланика Мирјане Малић, да се на једној од наредних сједница Дома разматра тачка дневног реда: “Обезбјеђивање транспарентности и законитости штампања Изборних листића за предстојеће Опште изборе 2010. године“.
Такођер, подржана је и Иницијатива посланика Азре Хаџиахметовић, да се на једној од наредних сједница Дома разматра тачка дневног реда: “Информација Правобранилаштва БиХ о спречавању ове институције да обавља своје функције у складу са законом“.
Подржан је Извјештај о раду Комисије за концесије Босне и Херцеговине за 2009. годину.
Чланови Комисије су подржали именовање Анте Матића, за члана Комисије за концесије БиХ, из Федерације Босне и Херцеговине. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу