MENI
14.6.2010.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА УСТАВНОПРАВНЕ КОМИСИЈЕ ДОМА НАРОДА



На данас одржаној сједници Уставноправне комисије Дома народа је усвојен закључак да је Предлог закона о забрани ношења одјеће која онемогућава идентификацију, чији је предлагач Драго Калабић, посланик у Представничком дому ПС БиХ, усклађен са Уставом и правним системом БиХ. 

Комисија је подржала Предлог измјена и допуна Кодекса понашања посланика и делегата у Парламентарној скупштини БиХ.
Усвојен је закључак да су Предлог закона о измјенама и допунама Закона о полагању правосудног испита у Босни и Херцеговини, чији је предлагач Савјет министара БиХ и Предлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2011.г., чији је предлагач Привремена комисија за припрему Предлога закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2011. г., усклађени са Уставом и правним системом БиХ.
Комисија је дала позитивно мишљење о Извјештају о заштити личних података у Босни и Херцеговини за 2009.г., чији је подносилац Агенција за заштиту личних података у БиХ и примила к’ знању Информација о раду Тужилаштва Босне и Херцеговине.
У вези Захтјева Агенције за поштански саобраћај БиХ за аутентично тумачење једног члана Закона о поштама Босне и Херцеговине, усвојен је закључак да је норма јасна и да аутентично тумачење није потребно.
На данашњој сједници је разматрана и Информација о активностима USAID-а и Мисије ОЕБС-а у БиХ о Програму подршке парламентима, са посебним освртом на организовање стручног савјетовања Обезбјеђење идентичних прописа у службеним језицима у Босни и Херцеговини. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу