MENI
30.3.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET DOMA NARODA



Na danas održanoj sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda PS BiH podržani su principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PS BiH.   

Usvojen je Izvještaj o radu i Orijentacioni radni plan Komisije za finansije i budžet Doma naroda za 2010. godinu.  
Komisija je podržala Plan aktivnosti Radio-televizije Bosne i Hercegovine na provođenju preporuka Ureda za reviziju institucija BiH i usvojila zaključke kojima se preporučuje Domu naroda da usvoji Plan aktivnosti BHRT-a i zatraži od Ministarstva prometa i komunikacija BiH, da u saradnji sa Upravnim odborom BHRT-a riješi probleme koji su izvan ovlasti Upravnog odbora BHRT-a, a pobrojani su u Planu aktivnosti BHRT-a na provođenju preporuka Ureda za reviziju institucija BiH.    
Akcioni plan Ministarstva finansija i trezora BiH je primljen k' znanju.  
Podržan je zahtjev Ureda za reviziju institucija BiH za izmjene i dopune Zakona o ministarstvima i organima uprave BiH u dijelu koji se odnosi na definiranje Ureda kao samostalne upravne organizacije, uz usvojeni zaključak kojim je preporučeno da Dom naroda od Vijeća ministara BiH zatraži da po hitnom postupku u parlamentarnu proceduru uputi Izmjene i dopune Zakona o ministarstvima i organima uprave BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću