MENI
30.3.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKU TRGOVINU I CARINE



Na danas održanoj 44. sjednici Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatran je Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2009. godinu radi dostave Mišljenja Predstavničkom domu o aktivnostima iz djelokruga Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ureda za veterinarstvo BiH, Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja i Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Tokom rasprave o radu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ureda za veterinarstvo BiH i Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja, članovi Komisije donijeli su zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH da, u saradnji sa Uredom za veterinarstvo BiH i Uredom za zaštitu zdravlja bilja, napravi Mapu puta s ciljem stvaranja uslova za izvoz proizvoda životinjskog i biljnog porijekla, sa konkretnim rokovima i izvršiocima.
Nakon rasprave, Komisija je podržala aktivnosti Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ureda za veterinarstvo BiH, Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja i Agencije za nadzor nad tržištem BiH za 2009. godinu, kao i zaključak kojim se predlaže Predstavničkom domu da usvoji Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2009. godinu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću