MENI
3.3.2010.

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ ЗАЈЕДНИЧКЕ КОМИСИЈЕ ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ, ХАЛИД ГЕЊАЦ РАЗГОВАРАО СA ДИРЕКТОРИЦОМ ОДЈЕЛА ЗА ЈУЖНУ И ЈУГОИСТОЧНУ ЕВРОПУ



Предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Халид Гењац разговарао је данас са директорицом Одјела за јужну и југоисточну Европу у Министарству спољних послова Чешке, Ivanom Hlavsovom о актуелној политичкој ситуацији и путу ка евроатланским интеграцијама БиХ.

Предсједавајући Гењац је током разговора упознао госпођу Hlavsovu о досадашњим активностима које је БиХ испунила с циљем што бржег уласка у НАТО и ЕУ, те посебно нагласио како је кључ рјешења свих питања у Босни и Херцеговини управо њена брза интеграције у ЕУ и НАТО. Такођер, предсједавајући Гењац се осврнуо на актуелно политичку ситуацију, те истакао важно сљедећих општих избора чији исход у великој мјери може утјецати на и даљњи процес приступања Босне и Херцеговине еуроатланским интеграцијама а и на унутарњу ситуацију у нашој земљи.
Саговорници су данас размјенили мишљења о либерализацији визног режима за грађане БиХ, те изразили наду да ће БиХ у јуну бити стављена на Бијелу шенген листу, што би позитивно утјецало не европски пут Босне и Херцеговине. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу