MENI
17.2.2010.

OKONČANA 72. SJEDNICA ZASTUPNIČKOG DOMA



Na danas okončanoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH nije usvojen Zahtjev zastupnika Sefera Halilovića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine po žurnom postupku. Prijedlog zakona će se razmatrati po skraćenom postupku. 
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici izravnih stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH, usvojen je sa amandmanima SNSD-a, u drugom čitanju. 

Prijedlog zakona o primjeni rezultata analize dezoksiribonukleinske kiseline u sudbenim postupcima, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH, usvojen je u prvom čitanju. 
Usvojen je prijedlog zaključka zastupnika Selima Bešlagića da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH, uputi Direkciji za europske integracije na davanje Mišljenja da li je isti u duhu propisa EU i da se o ovom materijalu obavi Javna rasprava.  
Prijedlog zakona o osiguranju proporcionalne etničke zastupljenosti u tijelima uprave i lokalne samouprave u BiH, čiji je predlagatelj zastupnik Bakir Izetbegović, nije usvojen u prvom čitanju. 
Prijedlog zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, čiji je predlagatelj zastupnik Bakir Izetbegović, ide na usuglašavanje Kolegija.  
Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o carinskoj politici Bosne i Hercegovine, usvojen je u prvom čitanju. 
Informacija o stanju u svezi s neblagovremenim upućivanjima pravosnažno osuđenih osoba na izdržavanje kazni zbog nedovoljnog kapaciteta ustanova za izdržavanje kazni zatvora i mjere sigurnosti je usvojena sa zaključcima sadržanim u Informaciji. Usvojen je Prijedlog zaključka zastupnika Šefika Džaferovića kojim se zadužuje Vijeće ministara BiH da sačini i u parlamentarnu proceduru uputi cjelovitu Informaciju o stanju izvršenja kazne zatvora, mjera sigurnosti i vaspitno-popravnih mjera u BiH. Informacijom je posebno potrebno obuhvatiti sustava ustanova za izvršenje, mjere na poboljšanju postojećeg stanja i planova za buduće aktivnosti. Informacijom je, također, potrebno obuhvatiti postojanje broja osoba, po vrstama kaznenih djela i izrečenim sankcijama koja nisu upućena na izdržavanje zbog nedostatka kapaciteta. 
Usvojen je izmijenjeni Prijedlog zaključka o osnivanju Privremenog povjerenstva za pripremu prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2011. Usvojen je usuglašeni Prijedlog zaključka da se sve odluke u povjerenstvu donose dvotrećinskom većinom onih koji nazočuju sjednici povjerenstva i glasuju.
U Upravni odbor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguravanje kvaliteta na razdoblje od tri godine su imenovani Aida Abadžić Hodžić, Vlado Majstorović i Miljan Popić.  
Data je suglasnost za ratificiranje Ugovora između Bosne i Hercegovine  i Republike Slovenije o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima i Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Saudijske Arabije o međusobnoj zamjeni nekretnina - zemljišta za izgradnju diplomatskih predstavništava u Sarajevu i Rijadu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću