MENI
16.2.2010.

ČLANOVI KOLEGIJA ZASTUPNIČKOG DOMA I DOMA NARODA SUSRELI SE S MINISTROM VANJSKIH POSLOVA ARAPSKE REPUBLIKE EGIPAT



Predsjedatelj Doma naroda PS BiH Sulejman Tihić, predsjedatelj Zatsupničkog doma Milorad Živković i zamjenici predsjedatelja Niko Lozančić i Beriz Belkić, danas su razgovarali s izaslanstvom  Arapske Republike Egipat, koju predvodi ministar vanjskih poslova, NJ. E. Ahmed Aboul Gheit.
Predsjedatelj Tihić je izrazio zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između naše dvije zemlje, napomenuvši da se radi o najvećem izaslanstvu iz Egipta koja je do sada posjetilo Bosnu i Hercegovinu.     

“Arapska Republika Egipat je pomagala da se u BiH uspostavi mir, poslije toga je dala značajnu finansijsku pomoć za obnovu, a danas je jedna od zemalja sa kojom BiH ima suficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni”, rekao je Tihić, dodajući da još uvijek ima dovoljno prostora za unapređenje suradnje.
Ministar Gheit je podsjetio da je Egipat imao prijateljske odnose sa bivšom Jugoslavijom i da danas podržava ulazak BiH i svih bivših jugoslovenskih republika u Europsku uniju.
“Naši dobri politički odnosi se reflektiraju i na uspješne gospodarske odnose, tako da će predstavnici 20 najvećih egipatskih firmi uskoro doći u BiH kako bi se suradnja podigla na još veću razinu”, istakao je ministar Gheit.
Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Beriz Belkić je naglasio kako su Parlamentarnu skupština BiH u posljednje vrijeme posjetila mnogobrojna izaslasntva iz inozemstva. “Svi su od nas nešto tražili, svi su nas nečemu učili. Mi smo mala zemlja i nama trebaju prijatelji. Zato izražavam posebno zadovoljstvo današnjim susretom”, rekao je Belkić. (kraj)          


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću