MENI
16.2.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE



Na danas održanoj sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PS BiH dato je pozitivno mišljenje, uz preporuku Predstavničkom domu da da saglasnost za ratificiranje Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Saudijske Arabije o međusobnoj zamjeni nekretnina-zemljišta za izgradnju diplomatskih predstavništava u Sarajevu i Rijadu i Ugovora između BiH i Republike Slovenije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

Komisija je usvojila Zaključak kojim se Kolegiju Predstavničkog doma predlaže da od Vijeća ministara BiH traži i u dnevni red sjednice Doma 10.03.2010. uvrsti cjelovitu Informaciju o situaciji vezanoj za proces ulaska BiH u Akcioni plan (MAP) za članstvo u NATO-u. 
Komisija je primila k' znanju Informaciju o posjeti delegacije PSBiH Narodnoj skupštini Republike Srbije i više izvještaja i materijala Ministarstva vanjskih poslova BiH.  
U vezi s tim je usvojen Zaključak kojim se od Kolegija Predstavničkog doma traži da u dnevni red jedne od narednih sjednica Doma uvrsti Zaključke Vijeća Evropske unije za opće i vanjske poslove i Zaključke sa sastanka Vijeća za vanjske poslove koji je održan u Briselu 25.01.2010.g. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću