MENI
15.2.2010

ODRŽANA SJEDNICA PRIVREMENE KOMISIJE OBA DOMA PSBIH ZA IZVRŠENJE OBAVEZA IZ ČLANA 41A. ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA BIH O IZVRŠENJU OBAVEZA KRIVIČNIH SANKCIJA, PRITVORA I DRUGIH MJERA



Na danas održanoj 4. sjednici Privremene komisije oba doma PSBiH za izvršenje obaveza iz člana 41a. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona BiH o izvršenju obaveza krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, utvrđen je termin održavanja intervjua s kandidatima koji su se prijavili na Javni oglas za imenovanje nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čiji je potpisnik Bosna i Hercegovina ili drugi sud u skladu sa zakonom Bosne i Hercegovine.

Članovi Privremene komisije su konstatirali kako se na Javni oglas za pet mjesta prijavilo šesnaest osoba, te odlučili da će se intervju održati tokom prve sedmice u martu 2010. godine.  (kraj). 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću