MENI
12.2.2010

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE DOMA NARODA



Na danas održanoj 52. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, utvrđeno je da su Prijedlog zakona o autorskim i srodnim pravima i Prijedlog zakona o kolektivnom ostvarivanju autorskih i srodnih prava, koje je predložilo Vijeće ministara BiH, usaglašeni sa Ustavom i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine.

Komisija je podržala i načela predloženih zakona te donijelo zaključak da Ustavnopravna komisija  Doma naroda u saradnji sa Ustavnopravnom komisija Predstavničkog doma organizira i provede javnu raspravu o predloženim zakonima.
Članovi Komisije su utvrdili da su usaglašeni s Ustavom i pravnim sistemom BiH: Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o carinskoj politici Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH i Prijedlog zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u cestovnom prijevozu, koji su upućeni od Vijeća ministara BiH.
Odlučeno je da se zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH ne odnosi na autentično tumačenje pravne norme u vezi člana 1. stavak 5. Zakona o zrakoplovstvu BiH, nego je riječ o praktičnoj primjeni navedenog člana. (kraj)



 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću