MENI
11.2.2010

ZAMJENICA PREDSJEDAVAJUĆEG DOMA NARODA, DUŠANKA MAJKIĆ NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI NA MALTI



Zamjenica predsjedavajućeg Doma naroda i član Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Meditarana, Dušanka Majkić učestvovat će u radu Međunarodne konferencije za podršku Izraelsko-palestinskom mirovnom procesu u Qavri na Malti 12. i 13.02. 2010. godine.

Konferencija na Malti koju zajednički organiziraju Parlamentarna skupština Mediterana (PAM) i Sekretarijat Ujedinjenih naroda, fokusirati će se na pet ključnih elemenata koji se razmatraju u Izraelsko-palestinskom mirovnom procesu, odnosno: granice, pomirenje, izbjeglice, pitanje vode i Jerusalem. 
Cilj ovog sastanka, kome će pored članova Parlamenata Izraela i Palestine, prisustvovati predstavnici zemalja, članica Parlamentarne skupštine Mediterana, renomirani stručnjaci i predstavnici međunarodne zajednice, je da  predstavnici nacionalnih parlamenata dobiju informacije o trenutnim naporima koji se vrše na uspostavljanju Izraelsko-palestinskog mira, kao i podatke koji su državama članicama Parlamentarne skupštine Mediterana potrebni za dalji angažman u parlamentarnoj diplomatiji na državnom, regionalnom i međunarodnom nivou. (kraj)     


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću