MENI
11.2.2010.

ЗАМЈЕНИЦА ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕГ ДОМА НАРОДА, ДУШАНКА МАЈКИЋ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ НА МАЛТИ



Замјеница предсједавајућег Дома народа и члан Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Медитарана, Душанка Мајкић учествоват ће у раду Међународне конференције за подршку Израелско-палестинском мировном процесу у Qavri на Малти 12. и 13.02. 2010. године.

Конференција на Малти коју заједнички организују Парламентарна скупштина Медитерана (ПАМ) и Секретаријат Уједињених нација, фокусирати ће се на пет кључних елемената који се разматрају у Израелско-палестинском мировном процесу, односно: границе, помирење, избјеглице, питање воде и Јерусалем. 
Циљ овог састанка, коме ће поред чланова Парламената Израела и Палестине, присуствовати представници земаља, чланица Парламентарне скупштине Медитерана, реномирани стручњаци и представници међународне заједнице, је да  представници националних парламената добију информације о тренутним напорима који се врше на успостављању Израелско-палестинског мира, као и податке који су државама чланицама Парламентарне скупштине Медитерана потребни за даљи ангажман у парламентарној дипломатији на државном, регионалном и међународном нивоу. (крај)     


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу