MENI
11.2.2010.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА СПОЉНУ И ТРГОВИНСКУ ПОЛИТИКУ, ЦАРИНЕ, САОБРАЋАЈ И КОМУНИКАЦИЈЕ



На данас одржаној 38. сједници Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, подржан је Предлог закона о духану БиХ, чији је предлагач Савјет министара БиХ. У оквиру предложеног закона усвојена су три амандмана делегата Слободана Шарабе и два замјеника предсједавајућег Дома народа Душанке Мајкић, који постају саставни дио предложеног закона.

Подржан је Предлог закона о измјенама и допунама Закона о царинској тарифи Босне и Херцеговине, предлагач такођер Савјет министара БиХ. Усвојен је и амандман делегата Слободана Шарабе, који постаје саставни дио предложених измјена и допуна закона.
Комисија је подржала Предлог закона о заштити нових сорти биља у Босни и Херцеговини, предлагач Савјет министара БиХ.
Подржана су начела Предлога закона о радном времену, обавезним одморима мобилних радника и уређајима за евидентирање у друмском пријевозу, Предлога закона о измјенама и допунама Закона о Јавном радио-телевизијском систему БиХ и Предлог закона о измјенама и допунама Закона о Јавном радио-телевизијском сервису БиХ, које је предложио Савјет министара БиХ.
Такођер, на сједници су подржана начела Предлога закона о измјенама и допунама Закона о комуникацијама БиХ, Предлога закона о измјени и допунама Закона о царинској политици БиХ, као и Предлога закона о измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. Наведене предлоге измјена и допуна закона у парламентарну процедуру је упутио Савјет министара БиХ.
Чланови Комисије су дали препоруку Дому народа да ратификује четири споразума, три уговора и један аманадман са међународним организацијама, и примили к знању више извјештаја које је доставило Министарство иностраних послова БиХ. 
Усвојен је Предлог оријентацијског радног плана Комисије за 2010. годину. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу