MENI
11.2.2010.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА УСТАВНОПРАВНЕ КОМИСИЈЕ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА



Уставноправна комисија Представничког дома је на данас одржаној сједници утврдила да Предлог амандмана II, амандмана III и амандмана IV на  Устав на Босне и Херцеговине, чији је предлагач Клуб посланика Странке за Босну и Херцеговину, има уставни основ, али нису подржани принципи предложених амандмана. 


 

Комисија је једногласно утврдила да Предлог закона о промоцији малих и средњих предузећа и предузетништва у Босни и Херцеговини, чији је предлагач Савјет министара Босне и Херцеговине, има уставни основ и усклађен је са правним системом Босне и Херцеговине.
Подржани су уставни основ и принципи Предлога закона о спрјечавању нереда на спортским  такмичењима и Предлога закона о обезбјеђењу пропорционалне етничке заступљености у органима управе и локалне самоуправе у Босни и Херцеговини, чији је предлагач Клуб посланика СДА.
Комисија је утврдила да је Предлог закона о примјени резултата анализе дезоксирибонуклеинске киселине у судским поступцима, чији је предлагач Савјет министара Босне и Херцеговине, усклађен са Уставом и правним системом Босне и Херцеговине. Подржани су и принципи предлога овог закона. Усвојен је закључак да се прије другог читања о Предлогу закона о примјени резултата анализе дезоксирибонуклеинске киселине у судским поступцима одржи јавна расправа.
Једногласно су подржани уставни основ и принципи Предлога закона о измјенама и допунама Закона о раду у институцијама Босне и Херцеговине, чији је предлагач Савјет министара Босне и Херцеговине.
Уставноправна комисије је утврдила текст Предлога закона о измјени Закона о јавним набавкама и усвојила закључак да га као предлагач упути у парламентарну процедуру. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу