MENI
11.2.2010

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma je na danas održanoj sjednici utvrdila da Prijedlog amandmana II, amandmana III i amandmana IV na  Ustav na Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Klub poslanika Stranke za Bosnu i Hercegovinu, ima ustavni osnov, ali nisu podržani principi predloženih amandmana.  

Komisija je jednoglasno utvrdila da Prijedlog zakona o promociji malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, ima ustavni osnov i usklađen je sa pravnim sistemom Bosne i Hercegovine.
Podržani su ustavni osnov i principi Prijedloga zakona o sprječavanju nereda na sportskim  takmičenjima i Prijedloga zakona o obezbjeđenju proporcionalne etničke zastupljenosti u organima uprave i lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Klub poslanika SDA.
Komisija je utvrdila da je Prijedlog zakona o primjeni rezultata analize dezoksiribonukleinske kiseline u sudskim postupcima, čiji je predlagač Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine. Podržani su i principi prijedloga ovog zakona. Usvojen je zaključak da se prije drugog čitanja o Prijedlogu zakona o primjeni rezultata analize dezoksiribonukleinske kiseline u sudskim postupcima održi javna rasprava.
Jednoglasno su podržani ustavni osnov i principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.
Ustavnopravna komisije je utvrdila tekst Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o javnim nabavkama i usvojila zaključak da ga kao predlagač uputi u parlamentarnu proceduru. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću