MENI
10.2.2010

ODRŽANA SJEDNICA NEZAVISNOG ODBORA



U okviru Javnog konkursa za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine, za mjesto direktora Granične policije BiH pristiglo je sedam prijava, mjesto zamjenika direktora Granične policije BiH također sedam prijava a za mjesto zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pet prijava, konstatirano je danas na 5. sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Također, na osnovu valjane dokumentacije, za mjesto direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pristiglo je osam prijava, dok je za poziciju zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine pristiglo deset prijava.
Na sjednici je rečeno da ukupno trinaest osoba ispunjava uvjete propisane Javnim konkursom, te istaknuto da se nekoliko osoba kandidiralo na više radnih mjesta predviđenih Javnim konkursom za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH.
Odlučeno je da će datum održavanja intervijua za kandidate koji ispunjavanju uvjete Javnog konkursa uskoro biti određen. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću