MENI
9.2.2010.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ЗАЈЕДНИЧКЕ КОМИСИЈЕ ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ



На данас одржаној сједници Заједничке комисије за европске интеграције, извршене су припреме за 12. Интерпарламентарни састанак са Делегацијом Европског парламента за односе са земљама југоисточне Европе, који ће бити одржан 15. и 16. фебруара 2010.г. у Сарајеву.


 

Планирано је да на почетку овог скупа представници Савјета министара БиХ, Канцеларије предсједавајућег Савјета ЕУ, Делегације Европске комисије у БиХ и високи представник у БиХ, размијене мишљења о напретку БиХ у процесу европских интеграција, док би другом дијелу састанка босанскохерцеговачки парламентарци извјестили европске парламентарце о постигнутом напретку.  
Босанскохерцеговачки парламентарци би требали извјестити Делегацију Европског парламента о темама: Уставне реформе у контексту пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру, Ажурирање преосталих обавеза из Мапе пута за либерализацију визног режима, Политичке прилике у БиХ у контексту предстојећих избора, Реформа правосуђа и борба против организованог криминала и корупције, као и о Тренутној ситуацији везаној за економски опоравак, укључујући напредак у стварању јединственог економског простора и структуралне реформе.      
Најављено је да ће се у Делегацији Европског парламента за односе са земљама југоисточне Европе, поред предсједавајућег Eduarda Kukana и његовог замјеника Jelka Kacina, између осталих налазити и извјестиоци Doris Pack и Tanja Fajon. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу