MENI
3.2.2010

POČELA 71. SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH



Na danas započetoj 71. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u drugom čitanju je obavljena rasprava o Prijedlogu zakona o protuminskom djelovanju u BiH, Prijedlogu zakona o zaštiti novih sorti bilja u BiH, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj tarifi BiH i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. 

U drugom čitanju je obavljena rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom servisu BiH i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunikacijama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
U prvom čitanju je obavljena rasprava o Prijedlogu zakona o obligacionim odnosima, Prijedlogu zakona o autorskim i srodnim pravima, Prijedlogu zakona o kolektivnom ostvarivanju autorskih i srodnih prava, Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH i Prijedlogu zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u drumskom prijevozu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Također je obavljena rasprava u prvom čitanju o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Okvirnog zakona o visokom obrazovanju, čiji je predlagač poslanik Denis Bećirović.

Najavljeno je da bi nastavak sjednice trebao biti održan 10.02.2010.g. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću