MENI
1.2.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE



Na danas održanoj 46. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, članovi Komisije su podržali Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom servisu Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunikacijama, koje je predložilo Vijeće ministara BiH. 

Podržana su načela Prijedloga zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u cestovnom prijevozu.
Također, podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH. Donesen je zaključak da se, prije amandmanske faze, održi javna rasprava o predloženom zakonu. 
Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za 2009. godinu, a odlučeno je da se Orijentacijski plan rada Komisije za 2010. godinu dostavi Predstavničkom domu nakon što bude dostavljen Orijentacijski plan rada Vijeća ministara BiH za 2010. godinu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću