MENI
26.1.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKU TRGOVINU I CARINE



Na danas održanoj 41. sjednici Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj tarifi Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Također, u okviru predloženog zakona, usvojen je amandman poslanika Momčila Novakovića, koji postaje njegov sastavni dio.

Komisija je podržala Prijedlog zakona o zaštiti novih sorti bilja u Bosni i Hercegovini, predložen od strane Vijeća ministara BiH.
Na sjednici je razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici direktnih stranih ulaganja  u Bosni i Hercegovini, predlagač Vijeće ministara BiH. Članovi Komisije su odlučili da se odgodi izjašnjavanje, dok nadležne institucije ne dostave dodatna objašnjenja u vezi predloženog amandmana poslanika Šemsudina Mehmedovića.
Podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici Bosne i Hercegovine, predlagača Vijeće ministara BiH.
Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma za 2009. godinu.
Članovi su se upoznali sa Prijedlogom mjera za poboljšanje uvjeta za poslovanje u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji, koje su predložene od strane Vijeća ministara BiH, a tiču se realizacije zaključaka sa 61. sjednice Predstavničkog doma i 37. sjednice Doma naroda. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću