MENI
22.1.2010

DELEGACIJA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH NA JANUARSKOM ZASJEDANJU PARLAMENTARNE SKUPŠTINE VIJEĆA EVROPE



Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope koju čine šef Delegacije, Bakir Izetbegović i članovi Milica Marković, Mladen Ivanić, Azra Hadžiahmetović i Alma Čolo učestvovat će na januarskom zasjedanju PS Vijeća Evrope u Strazburu.

Debata "Funkcioniranje demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini" zakazana je za utorak, 26. januar u poslijepodnevnim satima, i kako je najavljeno, u debati će učestvovati svi članovi Delegacije.
Tokom petodnevnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, od 25. do 29. januara, na dnevnom redu bit će i teme "Situacija na Bliskom istoku", "Akcija protiv trgovine ljudima: promoviranje Konvencije Vijeća Evrope", "Lobiranje u demokratskom društvu (Evropski kodeks o lobiranju)", "Diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta" i "Korupcija u pravosuđu". 
Također raspravljat će se i o poštivanju slobode medija, povećavanju zastupljenosti žena u politici putem izbornih sistema, rješavanju imovinskih pitanja izbjeglica i interno raseljenih lica i o biološkoj raznovrsnosti i klimatskim promjenama.(kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću