MENI
20.1.2010

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSTAVNIČKOG DOMA, MILORAD ŽIVKOVIĆ RAZGOVARAO S AMBASADOROM AUSTRALIJE U BiH



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Milorad Živković primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Australije u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Michaela Johna Pottsa te mu tom prilikom zaželio dobrodošlicu i uspješan rad u BiH.

Živković je podsjetio na nedavnu posjetu delegacije PSBiH Parlamentu Australije te istakao kako je zaključeno da je potrebno urediti pitanje dvojnog državljanstva između dvije zemlje, uz prvenstvenu ulogu za postizanjem konsenzusa u BiH s ciljem rješavanja tog pitanja.
Ambasador Australije je istakako kako njegova zemlja djeluje kao posmatrač na zbivanja u zemljama Zapadnog Balkana, ali svim snagama podupire njihov što brži put ka članstvu u Evropskoj uniji i Sjeverno-atlanskom savezu.
„Vidljiv je napredak BiH od 1995. godine, ali još postoje određena pitanja koje je potrebno riješiti“, istakao je ambasador Australije, uz napomenu kako je interes međunarodne zajednice da Bosna i Hercegovina što prije i uspješno ispunjava uslove na putu u EU i NATO.
Predsjedavajući Živković je upoznao Nj. E. Pottsa sa aktivnostima koje Bosna i Hercegovina do sada ispunila kada su u pitanju euroatlanske integracije, te izrazio nadu da će, do sredine godine, BiH biti na spisku bijele Šengen liste. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću