MENI
20.1.2010

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSTAVNIČKOG DOMA, MILORAD ŽIVKOVIĆ RAZGOVARAO S AMBASADOROM KINE U BiH



Predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković susreo se danas s ambasadorom N. R. Kine u BiH, Nj. E. Liuom Wenxinom i tom prilikom upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u našoj zemlji. 

Tokom razgovora, predsjedavajući Živković je istakao važnost što je Bosna i Hercegovina postala nestalna članica Vijeća sigurnosti, te izrazio nadu u ispunjenje obaveza koje su pred BiH na njenom putu u euroatlanske integracije. Također, gospodin Živković je upoznao Nj. E. Wenxinoma sa presudom za Suda za ljudska prava u Strazburu u vezi usklađenosti Ustava BiH sa Evropskom konvencijom za ljudska prava, zatim sa do sada postignutim rezultatima u ispunjavanju uslova iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima za građane BiH, kao i aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.
Sagovornici su se složili kako je velika ekonomska kriza ostavila posljedice na ekonomiju dviju zemalja, ali i izrazili nadu da će kvalitetnom politikom u narednom periodu njene posljedice građani što manje osjećati.
Ambasador N. R. Kine u našoj zemlji interesovao se za razvoj privrede u našoj zemlji te naglasio kako je potrebno unaprijediti privrednu saradnju dvije zemlje. Također, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima koje je BiH postigla za približavanje euroatlanskim integracijama, s nadom da će bezvizni režim za zemlje Evropske unije u što skorije vrijeme biti uveden i za građane BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću