MENI
19.1.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 61. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, nisu podržana načela Prijedloga zakona o dopuni Zakon o porezu na dodanu vrijednost, koji je predložen od Kluba poslanika SNSD-a.

Usvojen je Izvještaj o reviziji Javnog radio-televizijskog servisa u BiH za 2008. godinu, čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH. 
Također, članovi Komisije su usvojili Izvještaj o reviziji izvršenih donacija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u periodu od 2006. do 2008. godine, koji je također sačinio Ured za reviziju institucija BiH. Tokom razmatranja, članovi Komisije su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH uz zaključak da se pristupi izradi programa u cilju otklanjanja nedostataka koji su uočeni u Izvještaju. 
Članovi Komisije su usvojili Izvještaj o radu Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma za 2009. godinu, kao i Prijedlog Orijentacijskog radnog plana Komisije za 2010. godinu. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću