MENI
18.1.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKU I TRGOVINSKU POLITIKU, CARINE, SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE



Na danas održanoj 37. sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj tarifi Bosne i Hercegovine, Prijedloga zakona o zaštiti novih sorti bilja u Bosni i Hercegovini, kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini, koje je predložilo Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije su dali preporuku Domu naroda za davanje saglasnosti za ratificiranje Revidiranog dopunskog sporazuma o pružanju tehničke pomoći od strane Međunarodne organizacije za atomsku energiju (IAEA) Bosni i Hercegovini, Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o finansijskoj saradnji u 2008. godini, te Šestog dodatnog protokola uz Ustav Svjetskog poštanskog saveza.
Komisija je na sjednici razmatrala i primilo k znanju nekoliko informacija Ministarstva vanjskih poslova BiH i izvještaja o međunarodnim aktivnostima komisija i parlamentarnih delegacija PSBiH.
Primljen je k znanju Prijedlog izvještaja o radu Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH za 2009. godinu. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću