MENI
11.1.2010.

ЧЛАНОВИ ЗАЈЕДНИЧКЕ КОМИСИЈЕ ЗА НАДЗОР НАД ОбА-ом ПРИМИЛИ У ОПРОШТАЈНУ ПОСЈЕТУ ГЕНЕРАЛА НАТО ШТАБА У БиХ



Чланови Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције ПСБиХ, Мирко Околић, предсједавајући, те замјеници Божо Рајић и Шемсудин Мехмедовић примили су данас у опроштајну посјету Sabato Ericca, генерала НАТО штаба у Сарајеву.


 

Током разговора, истакнута је досадашња успјешна сарадња НАТО штаба у Сарајеву са Парламентарном скупштином Босне и Херцеговине, с посебним освртом на активности са Заједничком комисијом за надзор над радом ОСА- е.
"Важно је истакнути улогу НАТО штаба при изради Закона о заштити тајних података и Закона о обавјештајно-безбједносној агенцији у БиХ, те помоћ при организацији Конференције о парламентарном надзору над обавјештајном сектором у Југоисточној Европи“, истакао је предсједавајући Заједничке комисије, Мирко Околић.
Данас је речено да је потребно учинити додатне напоре како би се испуниле обавезе из МАП програма, а све у циљу бржег приступа Босне и Херцеговине НАТО савезу, уз констатацију како се, након тога, Босни и Херцеговини широм отварају врата уласка у ЕУ. 
Генерал Sabato Ericco се захвалио на успјешној сарадњи са тијелима Парламентарне скупштине те нагласио како вјерује у успјешну и брзу интеграцију БиХ у НАТО с обзиром на урађене досадашње активности, посебно на пољу реформе одбране у БиХ.
Састанку је присуствовао и бригадни генерал John W. Bullard, који ће на досадашњој улози НАТО штаба у Сарајеву замјенити господина Ericca. Он је изразио наду да ће сарадња са институцијама Босне и Херцеговине и убудуће бити врло добра и плодна. (крај)            


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу