MENI
7.1.2010.

PREDSJEDATELJ USTAVNOPRAVNOG POVJERENSTVA DOMA NARODA, IVO MIRO JOVIĆ SUSREO SE SA VELEPOSLANICOM KRALJEVINE DANSKE U BiH



Predsjedatelj Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Ivo Miro Jović susreo se danas sa veleposlanicom Kraljevine Danske u BiH, Kristen Rosenvold Geelan.
Razgovarajući o radu i problemima u radu Ustavnopravnog povjerenstva ali i zakonodavne vlasti u Bosni i Hecegovini uopće, sugovornici su se složili da su prioritet zadaci koje naša zemlja treba ispuniti kao uvjet za približavanje NATO-u i Europskoj uniji.

Predsjedatelj Jović upoznao je veleposlanicu Kristen Rosenvold Geelan sa činjeničnim stanjem te istakao probleme koji su plod nepravednog, skupog i nefunkcionalnog ustavnog rješenja u BiH. Informirao ju je o zadacima bosanskohercegovačkih političara ali i mogućoj ulozi predstavnika međunarodne zajednice na žurnom kreiranju ustavnih rješenja Bosne i Hercegovine. Kao pozitivan primjer gospodin Jović je istakao mogući dogovor bh. političara kroz Prudski proces na načelima koje omogućava aktualni Ustav Bosne i Hercegovine. Istovremeno sa žaljenjem je ukazao da nije bilo dobre volje svih političkih čimbenika ali ni potpore međunarodne zajednice u cilju podržavanja ovog procesa. Gospođa Geelan je naglasila da je potrebno nastaviti sa naporima međunarodne zajednice kako bi se postigli bolji rezultati.
Izražavajući visok stupanj razumijevanja za situaciju u Bosni i Hercegovini, veleposlanica Kraljevine Danske ukazala je mogućnost korištenja pozitivnih iskustava koje imaju razvijene višenacionalne zemlje Europe. Također, navela je primjere dobrih rješenja koje u okviru Kraljevine Danske imaju Grenland i Farski otoci.
Tijekom susreta predsjedatelj Ustavnopravnog povjerenstva Jović se zahvalio na pokazanom interesu za probleme u BiH te naglasio potrebu nastavka suradnje što je veleposlanica prihvatila. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću