MENI
6.1.2010.

ZAMJENIK PREDSJEDATELJA ZASTUPNIČKOG DOMA, BERIZ BELKIĆ RAZGOVARAO SA DRŽAVNOM TAJNICOM ZA VANJSKE POSLOVE KRALJEVINE MAROKO



Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Beriz Belkić susreo se danas sa državnom tajnicom za vanjske poslove i međunarodnu suradnju Kraljevine Maroko, Latifom Akharbach. Ova posjeta, kako su istakli sugovornici, motivirana je željom za unapređenje bilateralne suradnje između naše dvije zemlje.   

Belkić je tijekom razgovora istakao da je Maroko u više prilika pokazao svoje prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini, jer je među prvim priznao njenu neovisnost, kasnije se aktivno uključio u nastojanja za zaustavljanje rata u BiH, angažirajući svoje trupe u sastavu mirovnih snaga SFOR-a i konačno dao podršku za nestalno članstvo BiH u Vijeću sigurnosti UN-a. 
„Na žalost, sada smo jedna od rijetkih zemalja iz regiona čiji građani ne mogu putovati bez viza i ponekad smo razočarani jer pojedine zemlje vrijednosti koje proklamativno zagovaraju nisu spremne implementirati i u BiH“, rekao je Belkić.
„Maroko je arapska, islamska, ali i Evropi bliska zemlja“, naglasila je državna tajnica Latifa Akharbach, izražavajući spremnost Kraljevine Maroko da podrži BiH na njenom putu u EU i NATO. „U interesu je EU da Bosnu i Hercegovinu ima u svom članstvu, jer je to garancija za stabilnost Balkana, koja je bitna za sve“, poručila je ona. (kraj)         


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću