MENI
30.12.2009

OKONČAN PRVI DIO 69. SJEDNICE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas započetoj 69. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojen je Zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o klasifikaciji djelatnosti u Bosni i Hercegovini, po skraćenom postupku. 

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, usvojen je u drugom čitanju. Usvojen je usaglašeni amandman na Prijedlog ovog zakona, dok je Prijedlog zaključka Kluba poslanika SDA upućen na naknadno usaglašavanje.  
U drugom čitanju su usvojeni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Usvojeni su Izvještaji Zajedničke komisije oba doma o postizanju saglasnosti o identičnom tekstu Zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, Zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu Bosne i Hercegovine i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću