MENI
6.11.2009

PARLAMENTARNI VOJNI POVJERENIK, BOŠKO ŠILJEGOVIĆ RAZGOVARAO SA ZAMJENIKOM PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSTAVNIČKOG DOMA, BERIZOM BELKIĆEM



Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović upoznao je, tokom današnjeg susreta, zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Beriza Belkića da je u toku izrada Poslovnika o radu  parlamentarnog vojnog povjerenika, kao i pratećih podzakonskih akata. Razgovarano je i o aktivnostima Ureda, kao i aktivnostima oko primljene Zakona o parlamentranom vojnom povjereniku u Ministarstrvu odbrane i Oružanim snagama BiH, te izrade uputstava o primljeni ovog zakona.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Beriz Belkić naglasio je da je od posebne važnosti činjenica da je Bosna i Hercegovina jedina država u regionu koja je uredila ovu oblast zaštite ljudskih prava i slobode vojnih lica i kadeta u Oružanim snagama BiH. Također, istakao je punu podršku u radu Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika i rekao da bi Bosna i Hercegovina trebala koristiti iskustva zemalja koja imaju višegodišnju tradiciju u ovoj oblasti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću