MENI
5.11.2009

ODRŽANA 40. SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET DOMA NARODA



Na danas održanoj 40. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, razmatrani su revizorski izvještaji poslovanja dvanaest institucija za 2008. godinu, koja su na osnovu mišljenja Ureda za reviziju institucija za 2008. godinu, dobila ocjenu s rezervom.

Tako su se članovi Komisije upoznali o revizorskim izvještajima poslovanja u 2008. godini Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Instituta za mjeriteljstvo BiH, Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, Ureda za zakonodavstvo BiH, Direkcije za ekonomsko planiranje BiH, kao i Konkurencijskog vijeća BiH.
Također, Komisija je upoznata i s revizorskim izvještajima poslovanja Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Ureda za veterinarstvo BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Službe za poslove sa strancima BiH, kao i Instituta za intelektualno vlasništvo.
Tokom razmatranja izvještaja o poslovanju navedenih dvanaest institucija, predloženi su određeni zaključci o kojima će se Komisija očitovati na sjednici na kojoj će se razmatrati i ostali zaključci u vezi poslovanja institucija za 2008. godinu, čije je poslovanje razmatrano na prethodne dvije sjednice Komisije. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću