MENI
3.11.2009

PARLAMENTARNI VOJNI POVJERENIK, BOŠKO ŠILJEGOVIĆ SUSREO SE SA NEVENKOM SAVIĆ, DIREKTOROM DIREKCIJE ZA EVROPSKE INTEGRACIJE



Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović sastao se danas sa Nevenkom Savić, direktorom Direkcije za evropske integracije, te tom prilikom istakao važnost saradnje u cilju ostvarenja potpune uloge parlamentarnog vojnog povjerenika. Također, gospodin Šiljegović je izrazio nadu kako će Direkcija za evropske integracije putem svojih diplomatskih kontakata istaknuti ulogu i značaj parlamentarnog vojnog povjerenika u Bosni i Hercegovini.

Direktorica Direkcije za evropske integracije, Nevenka Savić, je čestititala gospodinu Šiljegoviću na imenovanju na mjesto parlamentarnog vojnog povjerenika te istakla kako će Direkcija za evropske integracije pružiti svesrdnu pomoć u njegovom radu. Naglasila je važnost sastanka Privremenog odbora čija je uloga praćenje implementacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Bosne i Hercegovine na putu ka Evropskoj uniji, na kojem će se, između ostalog, raspravljati o stanju u oblasti ljudskih prava. Gospođa Savić je istakla kako će tom prilikom učesnike sastanka upoznati da je u Bosni i Hercegovini oformljena funkcija parlamentarnog vojnog povjerenika u cilju zaštite ljudskih prava i slobode vojnih lica i kadeta u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću