MENI
26.10.2009

DELEGACIJA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH U SLUŽBENOJ POSJETI PARLAMENTU AUSTRALIJE



Predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković, predsjedavajući Doma naroda Ilija Filipović i Azra Hadžiahmetović, poslanica u Predstavničkom domu i predsjedavajuća Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH za Australiju, otputovali su u zvaničnu uzvratnu posjeti Parlamentu Australije.

Predviđeno je da se u Kanberi gospoda Živković i Filipović, odnosno gospođa Hadžiahmetović susretnu sa Harry Jenkinsom, predsjedavajućim Predstavničkog doma, John Hoggom, predsjednikom Senata kao i sa Michael Forshawom, predsjedavajućim i članovima Zajedničke komisije za vanjske poslove, odbranu i trgovinu Parlamenta Australije. 
Tokom višednevnog boravka u Australiji su predviđeni sastanci delegacije Parlamentarne skupštine BiH sa senatorom Michaelom Forshawom, predsjedavajućim Zajedničke komisije za vanjske poslove, Marie Bashir, guvernerom Novog Južnog Velsa, Peterom Primroseom, predsjednikom Zakonodavnog vijeća, Richardom Torbayem, predsjedavajućim Zakonodavne skupštine, Mickem Lilleyem, direktorom odjela vladinog poslovanja, kao i sa Bruceom Meagherom, direktorom za strategiju i komunikacije Radio-televizijskog servisa. 
Prema protokolu je predviđen susret i sa članovima bosanskohercegovačke zajednice u Sidneju, predstavnicima „Evropsko-australijskog poslovnog vijeća“ Jason Collinsom i Adnanon Kučukalićem, kao i sa dr Hass Dellalom, direktorom Australijske multikulturne fondacije i profesorom Johnom Nieuwnhuysenom, direktorom Instituta za globalne pokrete. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću