MENI
26.10.2009

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST BiH



Na danas održanoj 44. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, podržan je Prijedlog zakona o kontroli vanjskotrgovinskog prometa roba i usluga od strateške važnosti za sigurnost BiH, predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je dala pozitivno mišljenje na tekst Poslovnika o radu Nezavisnog odbora, te ga uputilo u dalju parlamentarnu proceduru. Komisija je donijela zaključak kojim se traži od Predstavničkog doma odobrenje amandmanske faze na tekst Poslovnika.
Članovi Komisije su primili k znanju Informaciju o mogućnosti angažiranja jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u misijama Snage međunarodne sigurnosne pomoći „ISAF“ u Afganistanu, čiji je sačinilac Vijeće ministara BiH. 
Također, na današnjoj sjednici primiljena je k znanju Informacija o sastanku ministara odbrane Europske unije, koji je održan u Geteborgu 29. 09. 2009. godine a čiji je sačinilac Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Izvještaj sa sastanka zemalja Jadranske povelje, održanog 29. 09. 2009. godine, sačinilac Ministarstvo vanjskih poslova BiH i obavijest Vijeća ministara BiH u vezi problematike upravljanja i održavanja graničih prijelaza, sačinilac Vijeće ministara BiH, kao i informacija o radnom posjetu institucijama SAD-a od 03. do 10. oktobra 2009. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću