MENI
13.10.2009

PARLAMENTARNI VOJNI POVJERENIK, BOŠKO ŠILJEGOVIĆ RAZGOVARO S AMBASADOROM I VOJNIM ATAŠEOM R SLOVAČKE



Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović sastao se danas s ambasadorom Republike Slovačke u Bosni i Hercegovini, Miroslavom Mojžitom i vojnim atašeom Miroslavom Kačmarom.

 

Prilikom susreta gospodin Šiljegović se zahvalio ambasadoru Slovačke Republike na prijemu i upućenim čestitkama povodom imenovanja na mjesto parlamentarnoj vojnog povjerenika. Također, uputio je i riječi zahvale koju Slovačka pruža u procesu reforme odbrambenog sistema u BiH te naglasio kako su iskustva Slovačke Republike u Evropskoj uniji i NATO-u veoma dragocjena za Bosnu i Hercegovinu.
Tokom razgovora, ambasador Mojžita i vojni ataše Kačmar upoznali su parlamentarnog vojnog povjerenika sa iskustvima svoje zemlje u civilnom i parlamentarnom nadzoru nad oružanim snagama Slovačke Republike te pohvalili donošenje Zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini BiH. 
Na kraju sastanka, ambasador i vojni ataše poželjeli su uspjeh u radu i obećali pomoć Vlade i Ministarstva odbrane Slovačke Republike u cilju što kvalitetnijeg i uspješnijeg rada parlamentarnog vojnog povjerenika BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću