MENI
13.10.2009

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE DOMA NARODA



Na danas održanoj 44. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, podržan je Prijedlog zakona o primjeni Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i saradnji s Međunarodnim krivičnim sudom, predlagač Vijeće ministara BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobranilaštvu BiH, čiji je predlagač također Vijeće ministara BiH.

Ustavnopravna komisija je podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, predlagač Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. 
Članovi Komisije su utvrdili usaglašenost sa Ustavnom BiH i pravnim sistemom BiH kao i načela za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi, predlagač Vijeće ministara BiH i za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o krivičnom postupku, predlagač također Vijeće ministara BiH. 
Također, na današnjoj sjednici utvrđena je usaglašenost sa Ustavnom BiH, pravnim sistemom BiH i načela Prijedloga zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, predlagača Vijeće ministara BiH, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH, predlagač Predstavnički dom PSBiH i Prijedloga zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH, čiji je predlagač također Predstavnički dom PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću