MENI
12.10.2009

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine  je podržan Prijedlog zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Na tekst Prijedloga ovog zakona je usvojen amandaman zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Beriza Belkića kao i poslanika Momčila Novakovića. 

Ustavnopravna komisija je utvrdila postojanje ustavnog osnova Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH, čiji je predlagač poslanik Bajazit Jašarević. Također je utvrđeno postojanje ustavnog osnova i za Prijedlog zakona o duhanu BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nadzoru nad tržištem u BiH i Prijedlog zakona o općoj sigurnosti proizvoda, čiji je predlagač Vijeće ministara.
Na današnjoj sjednici je utvrđeno postojanje ustavnog osnova i podržani su principi Prijedloga zakona o Agenciji za kontrolu i osiguranje prisilnog oduzimanja imovine stečene krivičnim djelima i upravljanje oduzetom imovinom, čiji je predlagač Klub poslanika SDP-a BiH i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću