MENI
12.10.2009

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST BiH



Na danas održanoj 43. sjednici Komisije za odbranu i sigurnost BiH, odgođeno je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o kontroli vanjskotrgovinskog prometa roba i usluga od strateške važnosti za sigurnost BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije su razmatrali tekst Poslovnika o radu Nezavisnog odbora te odlučili da Nezavisni odbor u roku od sedam dana, na osnovu preporuka članova Komisije, dostavi izmjene i dopune Poslovnika. 
Komisija je dala pozitivno mišljenje o tekstu Poslovnika o radu Odbora za žalbe građana, te ga uputila u dalju parlamentarnu proceduru.
Usvojen je Izvještaj o provođenju tranzicije za protekli period, čiji je sačinilac Ministarstvo odbrane BiH i primljeni su k znanju zaključci s Okruglog stola „Poboljšanje u ispunjavanju vojno-političkih obaveza BiH u kontekstu UN-a i OSCE-a, sačinilac Ministarstvo vanjskih poslova BiH. 
Članovi Komisije su na današnjoj sjednici upoznati s odgovorom SIPA-e u vezi pisma bivšeg predsjednika Općinskog odbora SDS-a Doboj. 
Također, na sjednici je primljena k znanju informacija o održanom sastanku sa šefom NATO savjetodavnog tima pri NATO Stožeru u Sarajevu, koji je održan 08. 09. 2009. godine, informacija o obavljenoj bilateralnoj posjeti institucijama Republike Slovenije 24. i 25. 09. 2009. godine, kao i poziv OSCE Misije u BiH za bilateralni posjet predstavnika Zajedničke komisije institucijama Republike Italije od 04. do 06. 11. 2009. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću