MENI
7.10.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET DOMA NARODA



Na danas održanoj 38. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, razmatrani su revizorski izvještaji poslovanja osam institucija za 2008. godinu, koja su na osnovu mišljena Ureda za reviziju institucija za 2008. godinu, dobila ocjenu "s rezervom".

Na sjednici su razmatrani izvještaji o poslovanju Ministarstva odbrane BiH i Uprave za indirektno oporezivanje BiH, čiji je izvjestilac bila Dušanka Majkić, Agencije za identifikacije isprave, evidenciju i razmjenu podataka i Agencije za sigurnost hrane, izvjestilac Adem Ibrahimpašić. 
Također, na današnjoj sjednici su razmatrani i izvještaji o poslovanju Ministarstva finansija i trezora BiH i Uprave Bosne i Hercegovine za zaštitu zdravlja bilja, o čijem je poslovanju prisutne izvjestio Hazim Rančić, kao i izvještaj Ministarstva komunikacija i prometa BiH i Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH, ureda i službi, čiji je izvjestilac bio Drago Ljubičić. 
Tokom izlaganja izvještaja o poslovanju navedenih institucija, predloženi su zaključci o kojima će se Komisija očitovati nakon okončanja razmatranja svih revizorskih izvještaja koja su od Ureda za reviziju institucija BiH dobila mišljenje "s rezervom". (kraj)    


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću