MENI
6.10.2009

RAZGOVORI PARLAMENTARNOG VOJNOG POVJERENIKA, BOŠKA ŠILJEGOVIĆA U MISIJI OSCE U BiH



Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović susreo se danas  u odvojenim susretima sa šefom Misije OSCE-a u BiH, ambasadorom Gary Robbinsom, i direktorom Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE-a u BiH Urlichom Heiderom.

Obzirom da se radilo o praktično nastupnim susretima, gospodin Šiljegović iskoristio je priliku da naglasi i zahvali se Robbinsonu odnosno Heideru na značajnoj ulozi koju je Misija OSCE-a imala u reformi  odbrane u BiH. Također, nedavno imenovani vojni povjerenik izrazio je očekivanje da će kvalitetna saradnja biti nastavljena i u budućnosti, prije svega kroz pružanje stručne pomoći kod izrade pravnih akata i međusobno uključivanje u tekuće aktivnosti.
Inače, Boško Šiljegović je upoznao ambadasora Robbinsona sa trenutnim radom parlamentarnog vojnog povjerenika i namjerom da mu kao važan osnov za budući rad posluži dokument "Kodeks ponašanja o vojnopolitičkim aspektima sigurnosti". Gospodinu Heideru izražena je zahvalnost zbog njegove namjere da bude funkcionalna spona sa njemačkim vojnim povjerenikom čije dugogodišnje iskustvo svakako može biti od koristi i u našoj zemlji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću