MENI
6.10.2009

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA LJUDSKA PRAVA, PRAVA DJETETA, MLADE, IMIGRACIJU, IZBJEGLICE, AZIL I ETIKU



Na danas održanoj 28. sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku, nije podržan Prijedlog zakona o protivminskom djelovanju, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije su podržali inicijativu poslanika Momčila Novakovića „Položaj te mjere za poboljšanje položaja građana Bosne i Hercegovine koji su bili zaposleni i nastanjeni u Republici Hrvatskoj, a u periodu od 1991. do 1995. godine otpušteni s posla“ koja je usvojena na 53. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 13. 05. 2009. godine.  
Na sjednici je vođena rasprava oko obilježavanja dječije nedjelje i 20. godišnjice Konvencije o pravima djeteta u Bosni i Hercegovini. Odlučeno je  da u organizaciji Komisije 17. novembra u Parlamentarnoj skupštini BiH bude organiziran Dan diskusije. Taj dan je planirana posjeta predstavnika nadležnih ministarstava i organizacija koji se staraju o pravima djece u BiH kao i djece u cilju organiziranja njihovog otvorenog dijaloga s predstavnicima Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću