MENI
5.10.2009

DELEGACIJA GRUPE PRIJATELJSTVA PARLAMENTA ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN U POSJETI BOSNI I HERCEGOVINI



Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Beriz Belkić danas je tokom susreta sa delegacijom Grupe prijateljstva Parlamenta Islamske Republike Iran koju predvodi Soleyman Jafarzadeh, rekao kako je nakon posjete delegacije Parlamentarne skupštine BiH Iranu ovo drugi susret iranskih i bh. parlamentaraca u ovoj godini, što ukazuje na intenziviranje saradnje između dvije zemlje.

„Trenutno se u BiH vode aktivnosti na dva pravca, na političkom planu se ulažu napori za stvaranje uslova za liberalizaciju viznog režima, a na ekonomskom planu  se pokušavaju ublažiti posljedice teške ekonomske krize“, istakao je Belkić. 
P
resjednik iranske Grupe prijateljstva Soleyman Jafarzadeh je naglasio kako je Islamska Republika Iran spremna pomoći u nastojanjima BiH da uđe u evropske integracije kao što je spremna uložiti napore u izgradnju svih oblasti bh. ekonomije. „Parlamenti Irana i BiH mogu uticati da se stvori okvir za povoljnije korištenje potencijala naše dvije zemlje“, rekao je Jafarzadeh.
Inače, Delegacija Parlamentarne grupe prijateljstva Islamske Republike Iran sa Bosnom i Hercegovinom u nedjelju, 04. oktobra 2009. godine doputovala je u višednevnu službenu posjetu Bosni i Hercegovini. 
Prvi radni susret parlamentarna delegacija Islamske Republike Iran imala je sa svojim domaćinima, članovima Grupe prijateljstva BiH - Iran, predvođena Jozom Križanovićem, predsjedavajućim bh. grupe prijateljstva. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću