MENI
5.10.2009.

ДЕЛЕГАЦИЈА ГРУПЕ ПРИЈАТЕЉСТВА ПАРЛАМЕНТА ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН У ПОСЈЕТИ БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ



Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Бериз Белкић данас је током сусрета са делегацијом Групе пријатељства Парламента Исламске Републике Иран коју предводи Soleyman Jafarzadeh, рекао како је након посјете делегације Парламентарне скупштине БиХ Ирану ово други сусрет иранских и бх. парламентараца у овој години, што указује на интензивирање сарадње између двије земље.

„Тренутно се у БиХ воде активности на два правца, на политичком плану се улажу напори за стварање услова за либерализацију визног режима, а на економском плану  се покушавају ублажити посљедице тешке економске кризе“, истакао је Белкић.
Пресједник иранске Групе пријатељства Soleyman Jafarzadeh је нагласио како је Исламска Република Иран спремна помоћи у настојањима БиХ да уђе у европске интеграције као што је спремна уложити напоре у изградњу свих области бх. економије. „Парламенти Ирана и БиХ могу утицати да се створи оквир за повољније кориштење потенцијала наше двије земље“, рекао је Jafarzadeh.
Иначе, Делегација Парламентарне групе пријатељства Исламске Републике Иран са Босном и Херцеговином у недјељу, 04. октобра 2009. године допутовала је у вишедневну службену посјету Босни и Херцеговини.
Први радни сусрет парламентарна делегација Исламске Републике Иран имала је са својим домаћинима, члановима Групе пријатељства БиХ - Иран, предвођена Јозом Крижановићем, предсједавајућим бх. групе пријатељства. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу